De kleine wereld van

Jeroen Sprenger

 
 

Welkom  

Een website heeft af en toe een grote onderhoudsbeurt nodig. De levenscyclus is zo'n jaar of vijf, denk ik, daarna mag hij wel eens weer op de schop. Dat geldt ook voor 'De kleine wereld van Jeroen Sprenger'. Een nieuwe opzet biedt nieuwe kansen.In vergelijking met de vorige versies van de website zijn er drie grote veranderingen, Qua techniek gaat het om verandering van Content Management System. Ik ben overgestapt van Zeta Producer  naar SitebuilderPro SEO. Bij de eerste maakte ik de websiteoff line, op de computer en zette hem daarnaonline bij mijn host. Nu wordt de website online gemaakt en is het publiceren een kwestie van op de goede button klikken.

De twee andere ingrijpende veranderingen zijn inhoudelijk van aard. Sinds de herlancering van de VHV-website Het geheugen van de vakbeweging begin 2013 hebben al mijn vakbondshistorische verhalen daar onderdak gekregen. Daar staan ze in de goede omgeving. Mijn verhalen over overheidscommunicatie zijn verhuisd naar de website De slag om het publiek vertrouwen, die ik daarvoor heb ontwikkeld. Daar komen ook de verhalen die worden geschreven in het kader van mijn studie naar de ontwikkelingen in de overheidscommunicatie tussen 1995 en 2010.

Op deze website besteed ik aandacht aan alle andere dierbare onderwerpen, die deel uitmaken van 'De kleine wereld van Jeroen Sprenger'. Hoge ambities en pretenties heb ik daarbij niet. Ik beleef er slechts een groot genoegen aan de schijnwerper te richten op het nabije, waardoor wellicht hele grote ontwikkelingen dichter bij huis worden gebracht. Je weet immers niet waar je naar toe gaat, als je niet weet waar je vandaan komt.

Jeroen Sprenger

Augustus 2014